Bonsai kopen? Dit wilt u van tevoren weten

Bonsai kopen? dit wilt u van tevoren weten

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een bonsai, maar kunt u hier wat hulp bij gebruiken? Want weet u eigenlijk al alles van de bonsai boom, de mogelijkheden en de verzorging? Wij vertellen u in deze blog alles wat u van tevoren wilt weten wanneer u een bonsai boom wilt kopen.

Wat is een bonsai?

Veel mensen, wellicht u ook, denken dat een bonsai een plantensoort is. Men denkt dat het een kleine plant is en deze weinig voeding nodig heeft. Echter is dit alles niet het geval. De letterlijke vertaling van bonsai is namelijk ‘boom in pot’. Een bonsai is dan meestal ook één boom in een schaal. De intentie ervan is het nabootsen van een eeuwen oude boom, maar dan in het klein. Elke type boom kan eigenlijk worden gebruikt om er een bonsai boom van te maken.

Een bonsai kopen of zelf vormen?

Een bonsai boom heeft niet van nature het herkenbare uiterlijk. Dit uiterlijk wordt gevormd door deze te snoeien met verschillend gereedschap. Om de boom te vormen zoals deze er in de natuur ook uit zou zien, wordt er gebruik gemaakt van aluminium- of koperdraad. Daarmee kunnen de takken in de gewenste richting worden gezet. Wanneer de boom goed gevormd wordt, kan deze eeuwen oud worden.

U heeft de optie om direct een goed gevormde boom te kopen, echter kan dit flink in de kosten lopen. Wanneer u begint met de bonsai hobby is belangrijk om te beginnen met een boom die niet te duur is. Zo kunt u beginnen met uw nieuwe hobby zonder al te veel frustraties. Uiteindelijk zal u groeien in de hobby en zal de kwaliteit van de bomen met u meegroeien.

Bonsai kopen in pot

Om de bonsai helemaal compleet te maken, mag de pot uiteraard niet ontbreken. Bij Bonsaishop Fagus kunt u de bonsai met pot kopen. Let op: de bonsais die u bij ons kunt kopen zijn voor buiten. De bonsai bomen zijn bij ons beschikbaar in verschillende potten en handgemaakte schalen.

Het verzorgen van de bonsai boom

Wanneer u een bonsai boom heeft gekocht begint de verzorging. Het verzorgen van de boom is wellicht gemakkelijk dan u denkt, maar moet wel goed gebeuren. Enkel zo houdt u de boom in een goede conditie en kan deze erg oud worden. De boom moet vaker water, mest en verzorging dan een gemiddelde andere plant, vanwege de kleine pot waar de bonsai instaat.

Water geven

Het water geven aan de bonsai kunt u beter niet volgens een schema doen, maar door goed te kijken naar de plant. Wordt de grond te droog? Dan heeft de boom water nodig.

Mest geven

Een bonsai moet verzorgd worden met de juiste mest. Vooral tijdens het groeiseizoen is dat erg belangrijk. Voor de bonsai is speciale mest, die ook te koop is in onze webshop!

Snoeien en vormen

Naarmate de boom groeit, moet deze gesnoeid en gevormd worden. Dit doet u met het juiste gereedschap en bonsai draad.

De bonsai verpotten

Om te voorkomen dat de bonsai boom uitdroogt en wortel vast wordt, moet u deze regelmatig verpotten. De wortels krijgen op deze wijze meer ruimte en zo kunnen ze gemakkelijker voeding opnemen. De boom zal zo beter en sneller groeien na het verpotten.

Meer informatie over het kopen van een bonsai?

We hopen u met deze informatie al een heel eind op weg te helpen. Mocht u toch nog vragen hebben over het kopen van een bonsai en het verzorgen ervan, kunt u contact met ons opnemen. Bonsaishop Fagus helpt u graag verder!